ramadhan cuisine



bln ramadhan tlh memasuki mnggu trakhir & ahad dpn semua org akn brhari raya. ini mrupakn ramadhan cuisine trakhir sblm raya treats brmula. resepi kali ini ialah udang masak sos buah plum

bhn2 :

2 sudu besar minyak masak
300g udang dibuang urat belakang
3 batang daun bawang dipotong
1 sudu besar bawang putih cincang
1 sudu besar halia cincang
5 sudu besar sos plum
2 sudu besar air
gula seckp rasa

cara2 membuat :
1) panaskn minyak atas api sederhana. bila panas masukkn udang & masak selama 3 minit
2) masukkn daun bawang, halia & bawang putih & gaul rata
3) masukkn sos plum, air & gula. kacau rata selama 5 minit - hidangn utk 4 org

diambil dr majalah the malaysian women's weekly jun 08

0 Comments:

Post a Comment



Newer Post Older Post Home