ramadhan cuisine



resepi kali ini ialah cucur udang labu

bhn2 :

400g labu dibuang kulit & diparut kasar
200g udang dibuang kulit & dicincang kasar2 biji bawang dihiris
1 biji telur dipukul
1 sudu besar garam
80g tepung gandum digaul dgn 1/2 sudu besar baking powder

cara2 membuat :

1) gaulkn labu, udang & bawang dlm mangkuk
2) masukkn telur, garam & tepung gandum. gaul sebati
3) panaskn minyak dlm kuali. gunakn sudu utk ambil campurn td & goreng hingga perang lbh kurang 2 minit
4) angkat & hidang - hidangn utk 4 org

diambil dr majalh the malaysian women's weekly september 08

2 Comments:

  1. Mohamad said...
    Weih, bro baca Malaysia's Women Weekly ker? Bagos la bro ni musti rajin memasak ni.
    Mat`amiT said...
    tak der lah baca...cumer kat ofis ni ada, so cedok2 ahh resepi2 yg nmpk best..bab masak tu jaran2 jer, kalu masak pn time weekend jerrr

Post a Comment



Newer Post Older Post Home