ramadhan cuisine


sptatyny ramadhan cuisine seterusny dipaprkn jumaat lps tp disbbkn masalh internet maka br hr ini sj dpt posting. utk menu kali bhn utama ialah ikan - filet ikan goreng dgn salad mangga

bhn2 :
2 keping filet ikan
1 sudu besar minyak masak

bhn2 utk sos :
2 sudu besar sos cili thai
1 sudu besar air limau nipis
1 sudu besar gula
1 sudu besar sos ikan

bhn2 salad
1 biji mangga masak dipotong halus
1 biji bawang kecil dipotong halus
2 helai daun ketumbar dicincang

cara2 membuat :
1) panaskn minyak masak dlm pan dgn api sederhana. goreng setiap bhgin ikan selama 2 minit @ hingga isi mnjd perang
2) gaulkn bhn2 sos dlm satu mangkuk & bhn2 salad dlm mangkuk lain
3) campurkn kedua2 bhn yg tlh digaulkn td & taburkn atas ikan - hidangn utk 2-3 org

dipetik dr majalh the malaysian women's weekly oktober 08

0 Comments:

Post a Comment



Newer Post Older Post Home